Παρουσίαση βιβλίου Δράκων Ι και II του Χρήστου Α. Κασκαβέλη

parousiash drakwn, xrhstos kaskavelhs, drakon, mamayabooks, elinoamerikanikh enwsh,
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Φανταστικού και η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Hellenic American College (HAEC) διοργάνωσαν το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με αποκλειστικό θεματικό περιεχόμενο το Φανταστικό και με τίτλο ΦantastiCon 2015.

Εκεί, στο πιο κατάλληλο χώρο, οι εκδόσεις mamaya παρουσίασαν το επικό μυθιστόρημα «Δράκων», τού Χρήστου Κασκαβέλη. Ένα ιδιαίτερο έργο (Βιβλίο Ι: ΓΕΝΝΗΣΗ, Βιβλίο ΙΙ: MΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ), με το δεύτερο τόμο να έχει κυκλοφορήσει μόλις πρόσφατα, ενώ ο συγγραφέας ασχολείται ήδη και με τη μετάφρασή του στα αγγλικά.

Για το βιβλίο μίλησαν:

– Φωτεινή Χριστιά, Καθηγήτρια πολιτικών επιστημών ΜΙΤ,
– Χριστίνα Μανιά, συγγραφέας και μεταφράστρια,
– Χρήστος Κασκαβέλης, συγγραφέας-εκδότης.

Σε μια μυθική εποχή τυλιγμένη στη δεισιδαιμονία, πνιγμένη στη λάσπη… ένα παραμύθι ξεχύνεται σαν τις βαρβαρικές ορδές του Σατανά από την Ανατολή…

Στο Καστρομοναστήρι στη μέση του πελάγους ξεμπαρκάρει ο Ντα-Ρεν. Πολεμιστής τρομερός, γεννημένος πέρα από τα σύνορα της Ανατολικής Αυτοκρατορίας, Αρχηγός μιας φυλής με μόνο λάβαρο την εκδίκηση και την πείνα. Μιας φυλής επιδρομέων όπου οι άντρες ονειρεύονται μόνο την Ιστορία που θα πάρουν μαζί τους στ’ αστέρια και γονατίζουν μόνο μπρος στις μάγισσες.

Ποιος είναι αυτός ο άντρας που ζητά γονατιστός να εξαργυρώσει τις ζωές της γυναίκας του και της κόρης του; Με μόνη προσφορά ένα πιθάρι; Για χρόνια οι καλόγεροι θα καταγράφουν τα λόγια του, εκεί στο Αγιονήσι. Η ιστορία της εφηβείας του καφετιά, της φυλής του μαύρη, της εκστρατείας του κατακόκκινη και της μεταμόρφωσής του γαλάζια.
Η υπεύθυνη των διοργανωτών τού ΦantastiCon καλωσόρισε το κοινό και έκανε μία συνοπτική παρουσίαση τού σκοπού και των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί.

Ο συγγραφέας ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους «που ήταν εκεί αυτή τη βάρβαρη ώρα», όπως σημείωσε αστειευόμενος (πρωινό Κυριακής). Ευχαρίστησε και τις κυρίες στο πάνελ, Χριστίνα Μανιά και Φωτεινή Χριστιά.

Δείτε περισσότερα εδώ : http://www.bookia.gr/index.php?action=Blog&post=873ffd84-a880-4a5e-bd05-972f55a308b7

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ : https://www.flickr.com/photos/129413413@N04/albums/72157657200363104