Δράκων I: Γέννηση – Ήρθε η ώρα για σωστό ελληνικό fantasy!

allodapos, kritikh, drakwn, drakonbook, mamayabooks,

«Θα το βρεις στα ράφια μαζί με βιβλία φανταστικού, αλλά δεν ανήκει εκεί» γράφει στο οπισθόφυλλο, αλλά κάνει λάθος. Όχι απόλυτα, αλλά κάνει.

Το Δράκων διαφημίζεται ως ελληνικό fantasy πράγμα από μόνο του φιλόδοξο. Η ελληνική κοινότητα διαβάζει το είδος, είναι πιστή και φανατική. Πολλά παραδείγματα όμως ελληνικών προσπαθειών για να παραχθούν αξιόπιστα έργα δεν υπάρχουν ή δεν τα ξέρουμε γιατί δεν υποστηρίχθηκαν.

Για αυτό ευθύνονται και οι φαν, με την άμεση δυσπιστία που τους διακατέχει. Ένας απ’αυτούς είμαι κι εγώ φυσικά. Είχε πέσει στην αντίληψή μου εδώ και καιρό το Δράκων, αλλά δεν μπορούσε να ξεπεράσει τις δεύτερες σκέψεις μου, αλλά να που μετά τον επικό Kvothe του Rothfuss είχα άμεσα ανάγκη για επικότητα, για φαντασία, για Ιστορίες…

Τελικά έκανα το άλμα πίστης! Τα 2 βιβλία που ολοκληρώνουν την ιστορία αγοράστηκαν μαζί και μπήκα μέσα στον κόσμο του Σιρόλ με την άγονη στέπα, το μυστηριώδες Δάσος και την Μαυροφλέβα.

Βρισκόμαστε σε έναν μεσαιωνικό κόσμο, γνώριμο αν και ποτέ δεν λέγεται ξεκάθαρα σε ποια περιοχή και ποια χρονολογία βρισκόμαστε, αφού κάποιες ιστορίες είναι οικουμενικές. Αυτό είναι και ένα από τα στοιχεία που κάνουν ενδιαφέρουσα την ανάγνωση. Προσπαθείς συνέχεια να καταλάβεις που βρίσκεται ο πρωταγωνιστής, σε ποιους αναφέρεται, που πηγαίνει. Στο τέλος έχεις μια ιδέα αν προσέξεις όλα τα στοιχεία.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο εδώ
http://www.allodapos.gr/2016/02/i-fantasy.html