ΦΩΤΟ-ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΚΑΒΕΛΗΣΓράφω ό,τι μπορώ να χαράξω με καυτή λεπίδα από το μυαλό μέχρι την καρδιά του αναγνώστη. Τίποτα λιγότερο.

Τι έχεις κάνει; Αρκετά. Τέσσερα πτυχία, το ένα PhD. Τέσσερις εταιρείες τεχνολογίας, η μία έφτασε στην κορυφή του κόσμου κάποτε και αγνάντεψε τον Ειρηνικό ωκεανό. Τέσσερις άκρες της γης. Τέσσερα παιδιά (μία σύζυγο). Τέσσερα βιβλία (στο μέλλον, θα μου πάρουν κάποια χρόνια).

Γιατί γράφεις; M‘ αρέσει το βιβλίο. Όχι μόνο δεν πεθαίνει αλλά, αντίθετα, θα είναι το μόνο που θα μείνει ζωντανό στο τέλος, σαν όνειρο γαλάζιο, παιδικό, όταν η στάχτη θα χορεύει για τ’ αστέρια.

Γιατί mamaya; Γιατί είμαι ο εκδότης! Έπρεπε να σιγουρευτώ ότι κάποιος θα ανεχόταν όλες τις ιδιοτροπίες μου όσον αφορά ένα επικό μυθιστόρημα χιλίων σελίδων διαφορετικό απ’ οτιδήποτε άλλο. Ποιος άλλος θα έφτιαχνε τέτοιο site, facebook, και όλα τα παραφερνάλια για κάθε βιβλίο ξεχωριστά; Αλλά βγάζουμε και άλλα βιβλία και κάνουμε την ίδια δουλειά σε κάθε βιβλίο. Θα βγάλουμε πολλά βιβλία. Ή, για να το πω καλύτερα, θα βγάλουμε λίγα. Όσα πρέπει να διαβαστούν.